01 آذر 1403
logo

مرکز تحقیقات بانک فرآورده های پیوندی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

معرفی واحد کنترل کیفیت (QC)

 

واحد کنترل کیفیت بخشی می باشد، که در آن عملیاتی مانند اندازه گیری و یا آزمایش بر روی فرایند تولید محصولات و کالا های مختلف انجام می شود. این اندازه گیری و آزمایشات به منظور بررسی مطابقت کالا و محصولات تولید شده با مشخصات فنی و استاندارد های موجود انجام می شود. درواقع واحد کنترل کیفیت با بررسی و رفع خطا های موجود در طی فرایند تولید محصول، سبب تولید محصول با کیفیت می شود. تولید یا ساخت یک محصول، هزینه‌بر و زمان‌بر بوده و بدون انجام اقدامات کنترلی می‌تواند خطرناک باشد. چنانچه تولیدکننده‌ای محصولات معیوب و بی‌کیفیت را برای مشتریان خود ارسال کند، در قبال صدمات یا مشکلات احتمالی ناشی از استفاده از آن محصول مسئول شناخته شود. کیفیت به معنای تناسب با هدف یا درجه انطباق یا عدم انطباق خروجی‌های یک فرآیند یا خود فرآیند، با الزامات و اصول مقرر است. QC فرایندی است که کسب‌وکارها از طریق آن اطمینان حاصل می‌کنند که کیفیت محصولاتشان حفظ شده یا بهبود پیدا کرده است. کنترل کیفیت شامل آزمایش واحدهای محصول و تعیین اینکه آیا آن‌ها مطابق با مشخصات محصول نهایی هستند یا نه، می‌شود. هدف از انجام این آزمایش مشخص کردن هرگونه نیاز برای انجام اقدامات اصلاحی در فرایند تولید است. یک کنترل کیفیت خوب و مناسب به سازمان‌ها کمک می‌کند تا به تقاضاهای مشتریان خود پاسخ دهند و محصولات بهتری را به آن‌ها ارائه کنند. بازرسان کنترل کیفیت با رعایت اصول کنترل کیفیت، مطمئن می‌شوند که محصولات معیوب یا ناایمن شناسایی شده و علل آن مورد بررسی قرار می‌گیرند.

 

 

 

 

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه